30-03-2020

Volledig vernieuwde gebruikersinterface voor de Vialer App (Android)


Met de release van versie 6.6, heeft de Vialer App een volledige vernieuwde gebruikersinterface gekregen. De nieuwe Android-versie is inmiddels voor alle gebruikers in de Play Store beschikbaar. Wat je kunt verwachten van de nieuwe gebruikersinterface, lees je hier.


Wat is er nieuw

De gehele gebruikersinterface is vernieuwd en verbeterd

Zowel het design van de interface zelf, als de manier waarop gebruikers met de app omgaan is een stuk moderner geworden. Vergeleken met het vorige design ziet het geheel er op het eerste gezicht dan ook netter uit, en het werkt intuïtiever. Veel van de aanpassingen zijn ontworpen aan de hand van gebruikersfeedback. Ook hebben we bestaande conventies en standaarden die gelden voor app-ontwerp toegepast. Dit doen we niet alleen omdat we zo het wiel geen tweede keer hoeven uit te vinden; het toepassen van deze ontwerpnormen zorgt ervoor dat gebruikers elementen van de interface al herkennen en daardoor snel zullen begrijpen.

Laten we eens kijken naar een aantal voorbeelden:

Inloggen, configureren, instellen en navigeren werkt soepel en logisch. Een navigatiebalk laat je -zoals je verwacht- snel schakelen tussen je contacten, recente gesprekken en de opties. Bij deze opties vind je naast geavanceerde instellingen ook een functie om eenvoudig je bereikbaarheid in te stellen.

Bellen en gebeld worden gaat vloeiend; de dialer is een stuk rustiger geworden in vergelijking met de vorige versie. Daarnaast werkt de zoekfunctie intuïtiever en zijn overbodige instructies verwijderd.

In de nieuwe versie van de app is het eenvoudiger geworden om de persoon te vinden die je wilt bellen. Zo is er nu een contactenlijst waar je snel doorheen kunt scrollen, iets wat in de vorige versie nog niet mogelijk was. Deze manier van zoeken komt overeen met de manier waarop gebruikers dat op hun standaard dialer ook zouden doen.