Zó vaak zou jij je
telefoon moeten uitzetten
Nu mensen hun telefoon langer gebruiken dan een paar jaar geleden, is het essentieel om je smartphone in topconditie te houden. Net zoals slaap noodzakelijk is voor jou om goed te functioneren, heeft je telefoon soms ook een pauze nodig om de batterij op te laden. Waarom dit belangrijk is? Dat leggen we je graag uit!
Openstaande apps
Natuurlijk, je ruimt soms je telefoon netjes op en sluit alle actieve apps. Echter, zelfs als je een app sluit, is deze nooit volledig 100% afgesloten. De app blijft semi-actief op de achtergrond draaien, klaar om snel weer te activeren als je de app heropent. Deze sluimermodus verbruikt echter continu batterij en bezet het geheugen van je telefoon. Als je je telefoon volledig uitzet, dan zijn alle apps daadwerkelijk gesloten en is er niets meer op de achtergrond actief.
Geheugen
Ken je het gevoel dat je hoofd overloopt? Dat geldt ook voor je telefoon. Elke handeling die je op je telefoon verricht, wordt vastgelegd in het geheugen. Of je nu websites bezoekt, apps bijwerkt of verwijdert, of je contactenlijst opruimt: alles wordt genoteerd in het geheugen van je telefoon. Als je een app hebt verwijderd, blijft deze actie opgeslagen in je telefoon. Het uitschakelen van je smartphone zorgt ervoor dat het geheugen opgeschoond wordt, wat ook helpt om te voorkomen dat je telefoon crasht.
Hoe vaak moet je telefoon dan uit?
Het blijkt dus best mee te vallen. Deskundigen zeggen dat je telefoon al in een betere staat blijft als je hem twee keer per maand voor 5 tot 10 minuten uitschakelt. Dit is het perfecte moment om even met de hond te wandelen, gezellig bij te praten met je partner of een collega, of om de vaatwasser uit te ruimen. Nog beter is het om je telefoon uit te zetten als je gaat slapen. Dit is duurzamer dan hem de hele nacht aan de oplader te laten. Wij gaan voortaan elke twee weken onze telefoon netjes herstarten. Hoe zit het met jou?